duminică, 22 martie 2009

Clipe nocturne

Asta seara am decis sa facem o plimbare pe faleza, noi pe jos si Rares cu rolele. Astazi a fost frumos afara, mai ales pentru ca soarele a inceput sa si incalzeasca, nu numai sa lumineze cum a facut de-a lungul iernii :) .

Am luat aparatul de fotografiat pe umar si am pornit pe malul Fraserului in amonte ..

Rares foarte incantat de panta lina unde putea sa-si exerseze talentul de a sta in picioare pe role.

IMG_2975

IMG_2982

Un bloc de apartamente pe malul fluviului

IMG_2986

Ramasitele unui mic santier naval (Britannia Shipyard)

IMG_2989 

IMG_2991

IMG_2995

La un moment dat nu a mai rezistat pe rolele si si-a pus mergatorii normali

IMG_2979

Fotografii in noapte … binenteles ca am rezemat aparatul ca sa nu iasa miscat :)

IMG_2998

IMG_3004

IMG_3011

IMG_3016

Si ultimile fotografii in seara asta

IMG_3014

IMG_3018

Cand am ajuns acasa ne-am dat seama ca totusi suntem 5 grade mai la nord decat Romania si ca noaptea este frig.

luni, 16 martie 2009

Alte cotloane ale Vancouverului

Astazi la Pranz facandu-mi plimbarea de 40 minute am luat cu mine si aparatul de fotografiat si am facut poze la intamplare locurilor pe unde m-au purtat pasii ..
Am luat-o catre est pe o strada de langa biroul meu si am facut un ocol catre sud, la un moment dat, apoi vest si iarasi nord catre destinatie. Strada pe care am pornit este foarte asemanatoare cu strada Primaverii din Bucuresti , cu case mari si foarte bine amplasate , foarte curata si fara prea multe masini care o circula.Asta se vede undeva la o intersectie ...

Aici e o intrare intr-o curte interioara ce coboara pe mai multe nivele , terenul fiind foarte accidentat practic casele sunt una peste alta urcand panta :)
Un bloc de apartamente ...O masina inca neruginita
Si cum spuneam .. terenul este accidentat; iti iese sufletul sa urci o panta ca asta pe jos ..


Ce credeti ca este aceasta portiune de parc ?


Va spun eu : Nimic .. numai ca nu e parc .. e un pod peste aceasta strada :)
Si abia dupa incepe parcul ...
Nu , nu sunt caini vagabonzi ; nu exista asa ceva aici :)


Initial am crezut ca semnul de limitare de viteza e pus de un lucrator la drumuri cu nu mai mult de 4 clase la baza, dar imediat mi-am dat seama ca eu habar n-am pe ce lume sunt pentru ca de fapt trotuarul pavat pe cere mergeam era o strada :)
O agava care nu a rezistat gerului de saptamana trecutaUn bloc in constructie .. cred ca se observa ca este infasurat in celofan pana la jumatate , iar daca te duci langa el nu este fir de paf pe strada , desi se lucreaza la el in 3 schimburiFotografia asta am facut-o pentru ca se vede foarte bine cat de mare este fluxul aici: in jur de 3 metriiO ultima privire catre downtown innainte de intoarcere

Dimineata ploioasa pe Fraser

Astazi m-am hotarat ca in drum spre servici sa ma abat cativa kilometrii si sa strabat o bucata de drum pe malul bratului sudic al Fraserului , un Fluviu nu la fel de lung ca Dunarea, dar cu un debit la varsare comparabil. Fraser-ul are 3 brate la varsare , toate navigabile , insa bratul nordic si cel sudic pot fi navigate de vapoarele gigantice ce vin din Asia. A-pro-pos de asta , locuinta noastra aflandu-se chiar la varsarea bratului sudic in Pacific, este expusa , uneori cand ceata ia locul limpezimii aerului de aici, claxoanelor de avertizare ale enormelor cargouri ce sosesc din China si urca pe Fraser catre porturile unde marfa este descarcata. Si asta se intampla noaptea :) ; eu ii mai zic si noapte alba la o astfel de noapte cu ceata laptoasa :)


Undeva tot pe malul Fraser-ului se afla un vechi satuc pescaresc , parasit si in paragina acum, dar cu un farmec nostalgic; este vorba de un satuc infiintat pe la 1890 de catre o comunitate de finlandezi care au cumparat aceasta bucata mlastinoasa de pamant de la coroana. Satucul chiar are numele de " Village of Finn Slough" (satul din mlastina al finlandezilor).Totul este incremenit prca dintr-o data acum multi multi ani ...
miercuri, 11 martie 2009

Pe inserat

Asta seara am iesit 20 minute la o plimbare pe langa casa . In fapt plimbarea nu a fost numai de placere , pentru ca tocmai mi-am dat seama ca nu mai avem paine :) . Si deoarece am vazut ca soarele tocmai se pitise dupa culmile muntilor din insula Victoria am zis ca nu ar fi rau sa profit de ultimile raze ce mai puteau trezi senzorul de la aparatul de fotografiat. Astfel m-am gandit sa fac cateva poze pe malul Pacificului si in Stevenston Village (aici locuim noi si pentru cine a fost in Vancouver stie unde este).

Intai am fost pe plaja de langa bloc


Apoi am luat-o la pas prin Stevenston
Si prin port ...


O taverna greceasca in port ...


Si un magazin de paine la vatra ; foarte buna painea dar cam scump - 10$


Apoi back iar prin port ...


Si deja soarele alunecase mult spre Japonia ...